DJs

La Golondrina (Italien)

Maria Gemma de Lellis. Hon har varit DJ ungefär 6 år på milongan Il Melograno, Busto Arsizio i Italien. När hon väljer musik ser hon särskilt till att skapa en bra stämning och ett bra flöde på dansgolvet. Hon spear gärna traditionell klassisk tango och bemödar sig att följa en princip om progression för den bästa känslan och energin på pistan. Emellanåt spelar hon alternativ musik på nattens småtimmar när stämningen är som intensivast.

 

 

La Golondrina
Maria Gemma

Carlos Zelada (Stockholm)

”Jag spelar traditionell tangomusik fylld av energi, företrädesvis i den stil som spelas på milongorna i centrala Buenos Aires. Jag utgår från den publik som besöker milongan och gör ett urval av musik som tillför energi och förhöjer på så sätt både dansglädjen och stämningen. Jag är också väl förtrogen med den repertoar som krävs vid en hybrid milonga, en Estilo del Centro milonga eller en Milonga villa Urquiza. Varje milonga har sin publik och sin lika självklara stil – något som jag genom musikvalet satsar på att framhäva som en gåva till de som älskar att dansa tango."

 

 

Carlos Zelada

Charlotte Rivero (Stockholm)

Jag spelar på känsla och försöker läsa av energin på dansgolvet. Jag började Dja för 10-12 år sedan. Min främsta inspiration som Dj hittar jag i mina årliga resor till Buenos Aires milongor där jag speciellt uppskattar Mario Orlandos spelstil. Jag väljer främst både energirik och lyrisk musik som skapar ett sug efter att dansa, en puls på dansgolvet och förtätad stämning vilket innebär att jag fokuserar på Guldåldern. På milongor spelar jag oftast musik ordnad i tandor och cortinor vilket skapar en bra dynamik på en milonga. Det ger dansare en chans att lyssna innan de bestämmer sig för att dansa. Det hjälper också dansarna att gå av dansgolvet för att vila, titta eller välja en ny partner. Jag spelar regelbundet i Stockholm men även i andra städer och utomlands t ex Norge, Belgien och Buenos Aires.

 

Charlotte Rivero

 

 

 

 
 

© Tangoverkstan - roller i rörelse ®
Reservation för att informationen på denna sida kan komma att ändras