Tango i Stockholm Nyheter
Nyhetsbrev
Newsletter

Kalendarium för Tangokurser mm i Argentinsk Tango i Stockholm

Välj datum  Share on Facebook Tweet

Må 28 jan 2013 kl 18 till Må 28 jan 2013 kl 19.30
Tangokurs Nybörjare: Musikalitet, Kontakt, Närvaro
Med Charlotte Rivero
Dansstudion, Frejgatan 41

Det går bra att prova första gången. Den här kursen passar dig utan förkunskaper (men även dig som nyligen gått en nybörjarkurs men nu vill lära dig mer om hur du kan dansa till musiken). 

Tangoverkstans nybörjarkurs leds av Charlotte Rivero som jobbar professionellt med tangoundervisning och regelbundet har uppdrag vid 
universitet och högskolor t ex Teaterhögskolan och Danshögskolan.

Det är inte nödvändigt att anmäla sig med partner. Vi byter både roller och partners men det går att bara dansa en roll om så önskas och också att öva med sin egen partner. De flesta brukar dock upptäcka fördelarna med att växla  partners och även att prova båda rollerna. Vi rekommenderar inneskor och bekväma vardagskläder.


Kursinnehåll
I den här kursen fokuserar vi på tangons grunder och musikalitet. Kursserien är systematisk och följer en klar linje och ett tydligt system för tango, musikalisk förståelse och rörelsekvalitet. Rytm, frasering och musikalitet utgör viktiga verktyg för att kunna skapa ömsesidighet i dansen och samtidigt berika traditionen.  Medveten närvaro, empati, intention, lyhördhet och tydlighet är också viktiga aspekter av kursen och vi utforskar dessa delar genom olika övningar för att nå fram till en ömsesidig dans som kan ta sig olika uttryck från tydlig rolluppdelning till helt öppna roller.

Vi kommer att jobba med kommunikation och kontakt vidare med; hållning, balansaxel,  center, abrazo/omfamning, caminata, ochos, enkel giro, riktningsbyten och rebotes. Under kursen kommer du att introduceras till tangons grundstruktur och få verktyg att improvisera inom strukturen men även utmana den och skapa ditt eget uttryck i samklang med din danspartner.Kurspaket Måndagar

  • Paket 14 ggr måndagar under januari - maj
  • Kurs kl 18.00-19.30

Missade lektioner kan tas igen på måndagar under ordinarie kurser och vissa torsdagar samt fredagar i förekommande fall.

Extra bonus: Träning/danskväll tisdagar 14 ggr Sveavägen 59, kl 20.30-22.00


AVGIFT och RABATTER

Ordinarie kursavgift är 2590 kr men  medlemmar får rabatt på priset enligt nedan:

För att få rabatt måste du vara medlem. Medlemskap kostar 100 kr för 2013
och betalas samtidigt med kursavgiften.

1. Du får 200 kr rabatt om du betalar hela kursavgiften  inklusive medlemsavgift senast 7 januari till Tangoverkstans bankgiro 5403-9557.
Total summa  att betala 2390 kr + 100 kr = 2490 kr (inkluderar medlemskapet)

2. Du får 100 kr rabatt om du betalar anmälningsavgift  500 kr samt medlemsavgift  100 kr,  dvs 600 kr senast 7 Januari till Tangoverkstans bankgiro 5403-9557.  Resterande avgift  1990 kr ska vara betald innan kursstart för att rabatten ska gälla. Medtag kvitto vid kursstart på resterande belopp.  

3. Du betalar ordinarie pris 2590 kr valfritt datum men senast innan kursstart till Tangoverkstans bankgiro 5403-9557. Medlemskap i detta alternativ är ej inkluderat. Om du vill bli medlem så lägger du till 100 kr. 

4. För dig som är förälder med delad vårdnad varannan vecka kan vi ordna specialarrangemang. Hör med oss hur vi kan hitta en bra modell.

Medlemskap för 2013 kostar 100 kr och ansöks via mejl och betalas i samband med att kursavgift betalas. (Medlemmar har olika typer av rabatter
under året.)

Ytterligare rabatter ges vid tecknande av 2 paket eller flera för en person.
För tecknande av extra paket ges 50% rabatt på ordinarie pris  på det extra paketet dvs rabatterat paket kostar 1295 kr. Varannan missad lektion kan tas igen under vårterminen i ordinarie tangokurser och i förekommande fall på fredagar.


Klippkort  10 ggr 2013

  • Klippkort (gäller  januari- maj 2013) 10 ggr = 1950 kr

Klippkortet kan även användas  på våra andra nybörjarklasser under terminen förutsatt att de blir av. (Medlemskap är ej inkluderat men kan tecknas samtidigt för den som önskar)


ANMÄLAN

Anmälan och inbetalning till Tangoverkstans bankgiro  5403-9557. Ange namn+ och kursnivå.Om Tangoverkstan

Tangoverkstan och kurserna leds av Charlotte Rivero, som har utvecklat tangopedagogik med normkritiskt genusperspektiv utifrån genus/queerteori i Sverige. Charlotte Rivero arbetar också som gästlärare med tango & genusfrågor på olika institutioner, skolor och högskolor bland annat Sveriges Kommuner och Landsting, Teaterhögskolan, Danshögskolan och på Gih. Läs mer om pedagogiken på Tangoverkstans hemsida.

Under kursen kommer Tangoverkstans erfarna dansare  som genomgår  Tangoverkstans instruktörsprogram att delta. Dessa kommer att assistera Charlotte samt arbeta mer självständigt som en del i instruktörsprogrammet. Något tillfälle kan komma att utgöras av individuell coaching ledda av instruktörsassistent.

Info Charlotte Rivero, 073-770 25 15,  [email protected]

Tangoverkstan- Roller i rörelse®Prova på kostar 200 kr.  Du måste anmäla dig innan via mejl. Avgiften dras sedan av om du tecknar dig för paket. (obs vi tar ej kort och avgiften måste betalas innan prova på antingen kontant eller via bankgiro Tangoverkstans bankgiro 5403-9557, medtag kvitto)

VARMT VÄLKOMMEN!

Tangokurs i Stockholm
Intensitet, passion, känsla och
musikalitet
Tangokurs i Stockholm
Tango är för oss frihet, inspiration
och danslust