Tango i Stockholm Nyheter
Nyhetsbrev
Newsletter

Kalendarium för Tangokurser mm i Argentinsk Tango i Stockholm

Välj datum  Share on Facebook Tweet

Må 6 apr kl 18 till Må 6 apr kl 19
Prova på/enstaka lektion Tango Fortsättning-alla nivåer! Våren 2020
Med Charlotte Rivero
Dansstudion, Frejgatan 41
Välkommen att prova första gången. Den här kursen passar dig med förkunskaper  på fortsättnings/medelnivå och för dig som vill befästa det som gör tango till tango, finslipa tekniken eller kanske lära dig "den andra rollen".

Tangoverkstans leds av Charlotte Rivero som jobbar professionellt med tangoundervisning och regelbundet har uppdrag vid universitet och högskolor t ex Teaterhögskolan.

Det är inte nödvändigt att anmäla sig med partner. Vi byter både roller och partners men det går att bara dansa en roll om så önskas och också att öva med sin egen partner. De flesta brukar dock upptäcka fördelarna med att växla  partners och även att prova båda rollerna. Vi rekommenderar inneskor och bekväma vardagskläder.


Kursinnehåll
I den här kursen fokuserar vi på tangons grunder och musikalitet. Kursserien är systematisk och följer en klar linje och ett tydligt system för tango, musikalisk förståelse och rörelsekvalitet. Rytm, frasering och musikalitet utgör viktiga verktyg för att kunna skapa ömsesidighet i dansen och samtidigt berika traditionen.  Medveten närvaro, empati, intention, lyhördhet och tydlighet är också viktiga aspekter av kursen och vi utforskar dessa delar genom olika övningar för att nå fram till en ömsesidig dans som kan ta sig olika uttryck från tydlig rolluppdelning till helt öppna roller.

Vi kommer att jobba med kommunikation och kontakt vidare med; hållning, balansaxel,  center, abrazo/omfamning, caminata, ochos, enkel giro, riktningsbyten och rebotes. Under kursen kommer du att introduceras till tangons grundstruktur och få verktyg att improvisera inom strukturen men även utmana den och skapa ditt eget uttryck i samklang med din danspartner.


Prova Tango & Feldenkrais.  Fortsättning.

Plats: Dansstudion, Frejgatan 41, Stockholm 


Anmälan  Tango Fortsättning. Måndagar kl 18-19, 225 kr
Måndagar:  17/2, 24/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 20/4, 27/4


Anmälan  Tango Fortsättning och Feldenkrais. Alla nivåer!  Måndagar 18:00-20:10, 350 kr
Måndagar:   17/2, 24/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 20/4, 27/4


Feldenkrais är en rörelsepedagogisk metod.  Metoden handlar om att lära sig hur det är möjligt att röra sig lättare, friare och bekvämare med minsta möjliga ansträngning för största möjliga flyt i rörelsen. Värdefullt i vardagen, i arbetet, på fritiden och inte minst en tillgång för tangodansare.Vi jobbar individuellt, liggande,sittande och stående under Feldenkrais-delen av workshopen.  Klä dig med löst sittande kläder du kan röra dig i, extra strumpor/sockor. 

Info Charlotte Rivero, 073-770 25 15, [email protected]

Tangokurs i Stockholm
Intensitet, passion, känsla och
musikalitet
Tangokurs i Stockholm
Tango är för oss frihet, inspiration
och danslust