Kort och kreativt: Queertango weekend i Stockholm Prova QueerTango Under en helg!

Under lördag och söndag 3+3 timmar kl 12.45-16 lotsas du in i tangons värld (15 min paus)

Charlotte t.v dansar med Matilda. Från Queer Tango Festivalen maj 2012, foto: Iliste )

ABF bjuder in: Argentinsk tango – med normkritisk qenuspedagogik Den argentinska tangon uppstod i området Rio de la Plata under 1880-talet. Tango är en pardans med möjligheter till improvisation och personligt uttryck.

Queertango innebär att dansrollerna är öppna för alla oavsett könstillhörighet. Vi växlar roller och partners.

Vi tillämpar qenuspedagogik vilket innebär att Du får prova båda dansrollerna och det ger dig redskap att förstå den dynamik som utspelas inom dansparet. Vi växlar roller och partners.. Fokus ligger på grundläggande teknik, musikalitet, kommunikation och förståelse för de båda dansrollerna. Efter denna cirkel kommer du att behärska tangons grundläggande steg och turer.

Cirkeln leds av Charlotte Rivero från Tangoverkstan -Roller i rörelse®. Charlotte är pionjär med queertango i Sverige och kan sägas vara grundare av queertango i Sverige. Charlotte är även en av pionjärerna för queertango internationellt .

Frågor: 073-77025 15, [email protected]

ANMÄLAN sker via Abf http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Stockholms-lan/ABF-Stockholm/Kurser-och-studiecirklar/Dans-teater-scenkonst/Queertango---Prova-pa/Kostnad: 695
Max antal deltagare: 19 personer.


VARMT VÄLKOMMEN!