Calendar for tango courses and events

Select date  Share

2012-02-07 - 19:00 to 2012-02-07 - 22:00
Drop in nr 2 tema: Musikalitet Synkopering. Medel/Avancerad nivå
arrowRFSL, Sveavägen 59

Det går bra att droppa in utan partner. Vi fortsätter att jobba med möjligheter att variera vår dans med synkopering. Vi går igenom teknik för hur vi kan uttrycka synkopering med olika kvalitet när den hörs i musiken. Vi lär oss också känna igen och att förutsäga synkopering i musiken och dansa synkoperingen men vi övar också på att själva vara "instrument" och hitta utrymmen i musiken där det fungerar att dansa synkoperat.

Själva workshopen håller på 19:00-20:30 men det ingår träning som en extra bonus

  • workshop 19:00-20:30
  • träning 20:30-22:00

Workshopen är nr 2 i en serie om 14 st i en sammanhållen kurs.

Kursen leds av Charlotte Rivero som jobbar professionellt med tangoundervisning och har flera undervisningsuppdrag vid samhälleliga institutioner (läs mer nedan). Kursen lämpar sig för dig som har dansat regelbundet några år, i minst 3- 5 år och är intresserad av att gå mer på djupet av tangons möjligheter.

I den här kursen ägnar vi oss mycket åt musikalitet och ger de steg vi redan kan fördjupad kvalitet så den passar också dig som vill lära dig mer om hur du kan dansa till musiken. Vi kommer att jobba med tango, milonga och vals och applicera olika musikaliska uttryck.

Men behöver inte anmäla sig med partner. Vi byter både roller och partners men det går att bara dansa en roll om så önskas och också att öva med sin egen partner. De flesta brukar dock upptäcka fördelarna med att växla partners och även att prova båda rollerna.

Prova på kostar 200 kr. Avgiften dras sedan av om du tecknar dig för terminspaket.

Kostnad: 200 kr per person.

 

 

© Tangoverkstan - roles in motion ®
Information on this side may be subject of changes

 

 

Foto: Laura Valentino

 

Foto: Laura Valentino