Calendar for tango courses and events

Select date  Share

2012-02-06 - 19:45 to 2012-02-06 - 21:15
Drop in nr 2 tema: Musikalitet & Synkopering Fortsättningsnivå
arrowDansstudion, Frejgatan 41

Vi jobbar med möjligheter att variera vår dans med de rytmiska möjligheterna: synkopering och dubbeltempo. Vi går igenom vad som skiljer dubbeltempo från synkopering och hur vi kan uttrycka synkopering när den hörs i musiken. Vi lär oss också känna igen synkopering i musiken och dansa synkoperingen men vi övar också på att själva vara "instrument" och hitta utrymmen i musiken där det fungerar att dansa synkoperat.

Det går bra att komma utan partner. Flera övningar är ensamövningar och när vi jobbar med musikalitet parvis så upplöses rollerna eftersom det är musiken som för.

Workshopen ingår i en serie om 14 klasser i en sammanhållen kurs.

Kursen leds av Charlotte Rivero som jobbar professionellt med tangoundervisning och regelbundet har uppdrag vid universitet och högskolor t ex Teaterhögskolan och Danshögskolan.

Kursen lämpar sig för dig som har gått en nybörjarkurs och dansat minst en termin och för dig som vill fördjupa dina grunder. I den här kursen ägnar vi oss mycket åt musikalitet och ger de steg vi redan kan förnyad kvalitet så den passar också dig som vill lära dig mer om hur du kan dansa till musiken.

Klädsel: Inneskor och bekväma vardagskläder.

Info Charlotte Rivero, 073-770 25 15 [email protected]

hemsida http://www.tangoverkstan.se

Tangoverkstan- Roller i rörelse

Drop in 200 kr Avgiften dras sedan av om du tecknar dig för paket.*

Kostnad: 200 kr per person.

 

 

© Tangoverkstan - roles in motion ®
Information on this side may be subject of changes

 

 

Foto: Laura Valentino

 

Foto: Laura Valentino