Calendar for tango courses and events

Select date  Share

2012-02-06 - 18:00 to 2012-02-06 - 19:30
TANGOKURS FÖR DIG! Nybörjarkurs Tango: Musikalitet, Kontakt & Närvaro
arrowDansstudion, Frejgatan 41

Det går bra att prova första gången. Den här lektionen utgör nummer 2 i en serie om 14 lektioner. Du kan ta igen missad lektion

Den här kursen passar dig utan förkunskaper men även dig som nyligen gått en nybörjarkurs men nu vill lära dig mer om hur du kan dansa till musiken.

Tangoverkstans nybörjarkurs leds av Charlotte Rivero som jobbar professionellt med tangoundervisning och regelbundet har uppdrag vid universitet och högskolor t ex Teaterhögskolan och Danshögskolan.

DEt går bra att anmäla sig med eller utan partner. Det är inte nödvändigt att anmäla sig med partner. Vi byter både roller och partners men det går att bara dansa en roll om så önskas och också att öva med sin egen partner. De flesta brukar dock upptäcka fördelarna med att växla partners och även att prova båda rollerna. Vi rekommenderar inneskor och bekväma vardagskläder.

Kursinnehåll I den här kursen fokuserar vi på tangons grunder och musikalitet. Kursserien är systematisk och följer en klar linje och ett tydligt system för tango, musikalisk förståelse och rörelsekvalitet. Rytm, frasering och musikalitet utgör viktiga verktyg för att kunna skapa ömsesidighet i dansen och samtidigt berika traditionen. På samma gång får vi alltså verktygen att utmana och berika traditionen eftersom en kunskap om hur du med musikens hjälp kan röra dig kreativt, bekvämt, rörelsedynamiskt tillsammans med din partner ger frihet att skapa nya uttryck, möjligheter och möten. Medveten närvaro, empati, intention, lyhördhet och tydlighet är också viktiga aspekter av kursen och vi utforskar dessa delar genom olika övningar för att nå fram till en ömsesidig dans som kan ta sig olika uttryck från tydlig rolluppdelning till helt öppna roller.

Vi kommer att jobba med kommunikation och kontakt vidare med; hållning, balansaxel, caminata, ochos, enkel giro, riktningsbyten och rebotes. Vi utforskar hur vi kan använda räta linjer, cirklar, spiraler, andning, korsat och parallellt system Under kursen kommer du att introduceras till tangons grundstruktur och få verktyg att improvisera inom strukturen men även utmana den och skapa ditt eget uttryck i samklang med din danspartner.

Tangoverkstan kan erbjuda följande paket:

*******************************************

Kurspaket Måndagar

  • Paket 14 ggr måndagar under jan-juni 2590 kr
  • Kurs kl 18.00-19.30

Missade lektioner kan tas igen på måndagar under ordinarie kurser och vissa torsdagar samt fredagar i förekommande fall.

EXTRA BONUS

Träning/danskväll tisdagar i förekommande fall Sveavägen 59, kl 20.30-22.00.

***********************************

Klippkort 2012

Klippkort (gäller 2012) 10 ggr = 1950 kr

Drop in 200 kr

Under kursen kommer Tangoverkstans erfarna dansare som genomgår Tangoverkstans instruktörsprogram att delta. Dessa kommer att assistera Charlotte samt arbeta mer självständigt som en del i instruktörsprogrammet.

Info Charlotte Rivero, 073-770 25 15 [email protected]

Anmälan via http://www.tangoverkstan.se

*Bindande anmälan = Du har ingått ett avtal att köpa kursen. Vid avanmälan senare än två veckor innan kursstart debiteras du hela avgiften oavsett om du sedan kan gå eller ej. Vid sjukdom med läkarintyg återbetalas 60% av avgiften. Anmälningsavgift återbetalas ej.

Prova på kostar 200 kr. Avgiften dras sedan av om du tecknar dig för paket.

Kostnad: 2590 kr per person.

 

 

© Tangoverkstan - roles in motion ®
Information on this side may be subject of changes

 

 

Foto: Laura Valentino

 

Foto: Laura Valentino